Her er højt til loftet

I forsommeren fik Nicklas Kærhøg muligheden for at komme i virksomhedspraktik hos os, da vi kunne se gode muligheder i at give Nicklas en god oplevelse på en arbejdsplads med højt til loftet. Samtidig er gode folk ikke så lette at finde, og denne unge mand havde gå-på-modet med sig. Vi gik derfor hurtigt i gang med at få sat Nicklas ind hverdagen her hos KW Betonteknik – lige fra at møde de andre medarbejdere på pladserne og bag skrivebordene, og til at tage fat på de mere fysiske arbejdsopgaver.

“Jeg vil beskrive min hverdag i KW Betonteknik, som værende en god arbejdsplads med en masse gode og sjove mennesker, som altid er friske,” fortæller Nicklas. “Det er en god arbejdsplads for mig, fordi man kan snakke med alle, og de er gode til hjælpe, hvis behovet er der. Fællesskabet er ikke noget at klage over.”

Nicklas’ hverdag i KW Betonteknik er i dag blevet til et job med løntilskud, hvor både hans faglige og personlige kompetencer udvikles. Forskellige typer opgaver, indenfor de områder vi beskæftiger os med, skal både give en interessant og alsidig hverdag, men skal også udfordre medarbejderen i det daglige, så udviklingen for den enkelte vedligeholdes. Dermed bliver både Nicklas og medarbejderne, der skal lære fra sig, sat på prøve, for det kræver både menneskelige og faglige evner at lære at lære og at lære andre op.

Det bedste, en medarbejder kan sige om sin arbejdsplads, er, at man med glæde vil anbefale andre at arbejde der, og her er der ingen slinger i valsen fra Nicklas’ side. “Hvis jeg skulle anbefale mit fag til en kammerat, ville jeg sige det er en god arbejdsplads med gode kollegaer ude på de forskellige pladser og ved administrationen. Der vil også altid være noget arbejde at tage sig til.”

“Det er meget tilfredsstillende for os – både som mennesker og som virksomhed, at den investering, det kræver at have praktikanter, elever og lærlinge, kommer tilbage til os i form af kompetente og tilfredse medarbejdere. At kunne hjælpe en ung fyr som Nicklas til måske at finde en bedre indgangsvinkel til arbejdsmarkedet, og dermed også hjælpe os selv til endnu flere dygtige og dedikerede medarbejdere, er noget af det, der gør en kold mandag morgen i regnvejr på en forblæst plads det hele værd”, udtaler adm. direktør i KW Betonteknik, Kasper Wittendorff.