Hos KW Betonteknik har vi vores helt egen radonekspert, som hjælper både private og virksomheder med radonmålinger i bygninger. Herunder kan du se vores forskellige pakker, hvad de indeholder og priser på dem. Vil du læse mere om radon og radonmålinger, finder du en grundigere beskrivelse ved at klikke her.

Lang radonmåling med dosimetre

Den lange måling henvender sig primært til personer, som ønsker at få oplyst radonniveauet med henblik på at få udbedret boligen, og til personer, som ønsker at fremtidssikre deres bolig eller optimere deres bolig, så boligen er sund at bo i.

Den anbefalende måling af myndighederne på min. 60 dage med lukkede dosimetre. Et dosimeter er på størrelse med en tændstiksæske.

Det anbefales, at de rum, hvor der er mest ophold, som børneværelser, soveværelse, køkken/alrum, stue mv., bliver målt.

Når der er fastlagt antal af dosimetre, bliver disse sendt med post til adressen, eller de kan afhentes i firmaet i Slagelse. Sammen med dosimetre vil der være en vejledning på dansk, hvor det er angivet hvordan dosimetre skal placeres korrekt. Når den ønskede tid for målingen er overstået, sendes dosimetre til laboratorium i kuvert, som naturligvis er frankeret.

4-6 uger efter fremsendes der en rapport pr. mail eller den kan afhentes i firmaet.

Prisen inkluderer det hele uanset mængden af dosimetre.

Priser på dosimetre

Vi anbefaler min. 2 dosimetere for retvisende radonniveau. Alle priser er inkl. moms.


2 stk. à 325 kr. stk. = 650 kr.

3 stk. à 300 kr. stk. = 900 kr.

4 stk. à 285 kr. stk. = 1140 kr.

5 stk. à 275 kr. stk. = 1375 kr.

6 stk. à 270 kr. stk. = 1620 kr.

7 stk. à 265 kr. stk. = 1855 kr.

8 stk. à 260 kr. stk. = 2080 kr.

9 stk. à 255 kr. stk. = 2295 kr.

10 stk. à 250 kr. stk. = 2250 kr.

Lang radonmåling inkl. konsulentvejledning

Prisen indeholder konsulentvejledning i telefonen før bestilling af dosimetere, hvor vi sammen finder ud af behovet. Der bliver indhentet oplysninger om boligen og tegninger, hvis disse ligger digitalt.

Der bliver bestilt dosimetere som i pakke 1. efter behov.

Hvis det ønskes, kommer der en konsulent ud og hjælper med at placere dosimetere korrekt ellers kan disse fremsendes med post, sammen med en vejledning på dansk.

Når der kommer svar fra laboratoriet, bliver der udarbejdet en rapport, og denne vil blive fremlagt i boligen, hvor vi sammen ser på, hvad der kan gøres for at forbedre niveauet i boligen, hvis den er for høj. Konsulenten vil udarbejde et overslag på forbedringer og give almene råd om, hvordan der sikres et acceptabelt radonniveau i boligen fremadrettet.

Priseksempel

Lang måling med dosimetre inkl. konsulentvejledning

Prisen inkluderer:

 • 2 dosimetre à 650 kr.
 • Rapportering af målinger
 • 2 timers vejledning af konsulent.
  Ekstra timer: 495 kr. stk.
 • Kørsel indenfor postnummer 4200
 • Forslag til forbedringer ved for høj måling

1650 kr.

prisen er inkl. moms

Kort måling med digital måler

Den digitale måler giver et hurtigt resultat som er vejledende. Denne type måling er et fingerpeg om, at der forhøjede radonværdier i bygningen. Typisk bruges denne måling i salgssituationer, hvor man ønsker at vurdere radonværdierne indenfor en kort periode. Derfor anbefales det, at man ved forhøjede radonværdier efterfølgende foretager en lang måling med dosimetre.

Den digitale måler er på størrelse med en alm. lommeregner. Måleren afhentes på vores adresse i Slagelse gratis, men kan leveres mod et mindre gebyr.

Måleren leveres med vejledning på dansk samt 2 ekstra batterier. Derudover får man også et registreringsskema, hvor værdierne skal skrives ind hver dag. Dette kan også fremsendes som Excel-fil.

Ved endt måleperiode returneres måleren til os eller afhentes efter aftale. Der bliver udarbejdet en rapport, som bliver sendt pr. mail eller kan afhentes på vores adresse.

Vi anbefaler at man min. måler med den digitale måler i 2 uger i 2 rum, hvor der er primært ophold (f.eks. stue og soveværelse/børneværelse). Ved længere måling får man et mere præcist resultat, men det er fortsat nødvendigt med en længere måling med dosimetre.

Priseksempel

Kort , digital måling inkl. leje af digitale målere

Prisen inkluderer:

 • 2 digitale målere i 2 uger
  (Ekstra uge: 100 kr.)
 • Rapportering af målinger
 • Egen afhentning og aflevering af målere på Rugvænget 3, Slagelse
  (Levering/afhentning i postnummer 4200: 100 kr.)

500 kr.

prisen er inkl. moms

Kontakt vores radonekspert

Hos KW Betonteknik har vi vores egen radonekspert – nemlig bygningskonstruktør Michelle Hein.

Michelle holder til på vores kontor i Slagelse, hvorfra hun til daglig projekterer og laver tilbudsberegning. Udover sin erfaring som bygningskonstruktør, har Michelle specialiseret sig yderligere med SBI’s kursus om radon i bygninger, og hun bidrager dermed med en bred viden og erfaring fra praksis.

Har man derfor interesse i at få foretaget en måling eller blot vil vide mere, så er det Michelle, man kontakter.

Michelle Hein
Bygningskonstruktør & radonekspert